Valle Gran Rey, La Gomera

Een bezoek aan het 'Dal van de Grote Koning'Valle Gran Rey is een van de meest imposante plaatsen op La Gomera. Het langgerekte dal van Valle Gran Rey wordt omgeven door vrijwel loodrechte rotswanden. Op de talrijke terrasvormige akkers rond de vallei groeien vele palmbomen.


Valle Gran Rey telt ongeveer 5000 inwoners en een deel van het dorp ligt met zijn vele smalle steegjes en witte huizen schilderachtig tegen de rotswand aan.


Valle Gran Rey heeft ook een kleine haven met een paar mooie stranden en gezellige restaurantjes. De meeste toeristen die je hier tegenkomt zijn wandelaars want La Gomera is natuurlijk het wandeleiland bij uitstek. Valle Gran Rey is dan ook een goede uitvalsbasis voor wandeltochten bij een verblijf op La Gomera.

Ook de weg er naartoe is redelijk indrukwekkend. Dankzij de constructie van 2 nieuwe tunnels enkele jaren terug is het dorp nu heel vlot bereikbaar.


Langs het traject naar Valle Gran Rey kun je even halt houden aan de Mirador de la Curva del Queso voor een kiekje van de schilderachtige vallei.


Valle Gran Rey kan vrij vertaald worden als “Vallei van de Grote Koning” en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste plaatsen op La Gomera.


Zeker dus met stip te noteren voor wie eens een bezoek brengt aan dit prachtige eiland.


Marc Vanderbruggen