Highlights of Tenerife – Trip 1

Paradores Cañadas del Teide tourWe starten gemakshalve in Los Cristianos (kan natuurlijk ook elders) voor een leuke dagtrip met de wagen of de moto. We nemen de TF-1 richting Santa Cruz en nemen afslag 22, Puertito de Güímar, een gezellig vissersdorpje met haventje waar een paar leuke horeca-zaken u uitnodigen voor een koffie of iets fris.


Terug de TF-1 op tot in Arafo waar we afslag 20 nemen voor een van de spectaculairste wegen op Tenerife, de TF-523 richting Teide. Halverwege deze slingerachtige weg, die ook zeer populair is bij motards, stoppen we aan de Mirador de Chivisaya waar we bij helder weer een fantastisch uitzicht hebben over Arafo en de vallei van Güímar.

Mirador de ChivisayaWe rijden nu verder tot we boven aan de splitsing komen met de TF-24, de weg die we links volgen. Onze volgende stop is de Mirador de Chipeque waar we de noordkant van Tenerife met de vallei van La Orotava kunnen bewonderen in al haar glorie. Bij mooi weer heeft u hier ook een heel mooi beeld van de Teide.

Mirador de ChipequeTerug de weg op richting El Teide stoppen we wat verder nog aan de “Mirador La Tarta” voor een foto van de prachtige kleurschakeringen in de rotsen

Mirador La Tarta”De volgende stop is het Centro de Visitantes de El Portillo, waar eventueel een kleine rondwandeling gedaan kan worden. We volgen nu verder de spectaculaire weg la Carretera General de las Cañadas tot aan de Paradores Cañadas del Teide, waar een bezoek aan de Roques de Garcia zeker niet kan ontbreken!

Roques de GarciaWe blijven nu de weg volgen en dalen terug af richting Vilaflor, onze volgende stop. Het hoogste dorpje van Tenerife is zeker een bezoek waard.


Het pittoreske dorpsplein Plaza Obispo Pérez Cáceres en de plaatselijke kerk Parroquia San Pedro Apóstol zij een bezoek zeker meer dan waard! Ideale stop voor een koffie ook!

VilaflorOnze laatste stop op deze route is Restaurante El Cobijo

(gesloten op ma en di!) in het dorpje Sabinita Alta. Een typisch Canarisch restaurantje met een prachtig uitzicht op de bergen en de vallei en heel lekker eten.


Van daaruit is het nog een kwartiertje rijden naar ons vertrekpunt in Los Cristianos.

Restaurante El CobijoDeze volledig trip is 160km lang en je mag rekenen op een dikke 3 uur effectief rijden. Met de nodige pittstops onderweg voor sightseeing, koffie + een etentje in El Cobijo (open om 19.30u) is de ideale vertrektijd in de late voormiddag.


Bekijk de volledige rit HIER IN GOOGLE MAPS


Veel plezier!bezoek ook onze restaurantsite