Rond Tenerife te Voet

Sedert 1998 vertoeven we vaak op de Canarische eilanden, vooral om er te gaan wandelen. Tenerife is daarbij ons favoriete eiland geworden omdat we er sedert 2017 een eigen stekje hebben.Wij spenderen er nu jaarlijks een 50-tal dagen en dus vroegen wij ons twee jaar geleden af: Zouden wij heel Tenerife kunnen rondwandelen door zo dicht mogelijk langs de kust te blijven? Waarom niet?


Dus met stukken een beetjes en telkens we er zijn proberen we nu een nieuw stukje kustlijn af te stappen, te verkennen en in kaart te brengen met tekst, uitleg en fotoverslag.


De volledige omtrek van Tenerife is 342km. Het grootste deel van de kustlijn van het eiland is redelijk bewandelbaar, maar veel stukken in het noorden en in de bergen zijn minder toegankelijk. Het contrast op Tenerife is groot.


Het droge zuiden met zijn vele barranco's, het ruige maar groene noorden en de meest woeste kusten van het Anaga- en Tenomassief, je kunt wel stellen dat er een grote diversiteit is qua kustlijn op Tenerife en vooral qua toegankelijkheid van de wandelpaden langs de kust!

De stukken kust die moeilijker bereikbaar zijn proberen we dan af te stappen waar de wandelpaden het dichts bij de kust gelegen zijn, zonder daarvoor risico’s te nemen inzake veiligheid natuurlijk!


We zouden dus graag op een dag kunnen zeggen: We hebben heel Tenerife rondgewandeld! Maar het is een meerjarenplan hoor, het hoeft niet in 1 keer! We hebben tijd!

Wie ons wil volgen over een stand van zaken is altijd welkom in onze wandel-community op Facebook: Tenerife te Voet, waar trouwens ook veel ervaringen van andere wandelaars op te vinden zijn!


Wandelgroeten, Manuela & Marc.


Bekijk fotoalbum : HIER


De teller staat op 15/10/2023 op 316km. Er kwam in september terug 28km bij. Het einde komt dus stilletjes aan in zicht! Bedoeling is hopelijk volgend jaar ons projectje af te werken! 😉