parque mesa mota

Weetjes over dit verlaten gebouw op de berg nabij La LagunaParque Mesa Mota bevindt zich in de buurt van La Laguna en ligt op een hoogte van 734m.

Langs de andere zijde ligt Tegueste en het Anaga-gebergte (Macizo de Anaga). De weg naar de top van deze berg is in heel slechte staat, maar is zeker te doen met de wagen.

Vanaf de top vertrekken diverse wandelpaden en bevindt er zich helaas ook een verlaten gebouw waarvan de geschiedenis begint in de jaren vijftig.


In die tijd kreeg de architect Miguel Martín-Fernández de La Torre de opdracht om een sociaal gebouw en een schietbaan en een hostel te ontwerpen en te bouwen in het bovenste deel van Mesa Mota.


Het werk werd uitgevoerd tot 1964 en is toen helaas nooit voltooid. Aan zijn lot overgelaten, kwijnde het weg totdat de gemeenteraad van La Laguna in 2001 begon met de restauratie van het gebouw.

Volgens de toenmalige pers was het plan om het te rehabiliteren tot een opleidings- en wooncomplex. Er moest een groot pretpark worden gebouwd en een grote parkeergarage met 130 parkeerplaatsen en nog veel meer.


Helaas kwam daar ook niets van terecht en werd het gebouw korte tijd gebruikt voor congressen. Tussendoor was er ook nog sprake van een bejaardentehuis, maar daar kwam niets van terecht en dus is het gebouw al jaren in verval, jammer want het is wel een mooie locatie.

Het monument die er staat werd in 2007 gebouwd door de Nederlandse kunstenaar Rudi van de Wint om de 583 slachtoffers van het zware vliegtuigongeval op Los Rodeos Airport in 1977 te herdenken.


Het is uitgelijnd met het luchthaventerrein en is 18 meter hoog.


De wandeling zelf brengt je door de mooie fauna van deze groene omgeving met halverwege een stevige klim, maar voor de rest een zeer doenbare en genietbare wandeling!

Meer informatie over de wandeling die we hier deden vind je op deze website en op onze Wikiloc-pagina waar je de GPS-track kunt downloaden.


→ Route: https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/mesa-mota-circular-106803526