MONTAÑA ROJA

Wandeling nr. ZD-06
☆☆☆  7km
Startplaats: La Tejita

KORTE MAAR HEEL MOOIE TOCHT MET EEN FANTASTISCH UITZICHT

Deze korte maar aangename wandeling brengt ons naar de top van de Montana Roja ( 175m) nabij La Tejita in de buurt van El Medano.
Start en aankomst aan het winkelcentrum. Het is een aangenaam pad met op enkele steile stukken na een voor de rest doenbare klim. Vanboven heb je een prachtig zicht over de vlakte van El Medano en de luchthaven.
We keren terug langs het mooie strand van La Tijita.

BESCHRIJVING

Wie in Tenerife Sur landt kan niet naast de Montaña Roja kijken. De ‘rode berg’ is namelijk de blikvanger naast het grootste natuurlijke strand van Tenerife: Playa de La Tejita. Deze korte maar mooie wandeling biedt heel wat mogelijkheden en kan desgewenst naar eigen goesting verlengd of verkort worden. Wie dus wil kan de wandeling nog uitbreiden met
een ommetje rond de kleinere Montaña Bocinegro. In feite is heel het gebied rond de Montaña Roja beschermd natuurgebied en meer dan een bezoek waard. De klim zelf op de 175m hoge berg is wat lastig maar eenmaal boven word je beloond met een prachtig zicht op
El Medano en omgeving. Onze route is niet bewegwijzerd maar er zijn vele combinaties mogelijk en je kunt onmogelijk verloren lopen.