MASCA KLOOF

Wandeling nr. ND-08
☆☆☆☆☆  5,5km
Startplaats: Masca

SPECTACULAIRE AFDALING IN DE BARRANCO
De rit alleen al naar het bergdorpje Masca is een avontuur op zich. De weg slingert zich door het Teno gebergte maar is in goede staat.

UPDATE WERKEN MASCA: De Cabildo van Tenerife heeft dinsdag 22 oktober 2019 meegedeeld dat ze verwachten de Barranco van Masca te openen zomer 2020. Er wordt benadrukt dat de werken zich niet beperken tot het verbeteren en herstellen van het wandelpad en de aanlegsteiger. Het is veel meer en alles is gebaseerd om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.

BESCHRIJVING

De Masca kloof is een steile barranco en een van de mooiste van het eiland. Masca was vroeger alleen via de zee en deze kloof bereikbaar. Het dorpje ligt midden in het Teno gebergte.
De wandeling door de kloof van Masca naar het strand is populair maar wordt door velen onderschat. Deze wandeling is zeker niet voor beginners, een goede conditie is aangewezen. Zonder goede wandelschoenen moet je er best niet aan beginnen. Toen wij de tocht deden zagen wij groepjes jongeren op sandalen en basketschoenen, echt niet aan te raden! De meesten hadden dit meteen wel door! Zorg ook voor voldoende water en voedsel, je komt dan ook niets tegen!

Deze wandeling, die steeds bergaf door de kloof gaat is hier en daar heel gevaarlijk en glad en je mag zeker geen last van hoogtevrees hebben. Wandelgidsen rekenen tussen 3 a 4 uur om beneden te geraken en dit klopt ook. Langs een slingerend pad, eigenlijk een 5 km lange rivierbedding, heeft men steeds weer fantastische uitzichten.
Vertrek voor deze wandeling tijdig want eenmaal beneden aan de kleine pier dien je de boot terug te nemen naar Los Gigantes. Dit is namelijk de enige uitweg, of je moet de hele route terug naar boven!
Er vaart om het halfuur een bootje terug, reserveren op voorhand is aangewezen!
Deze wandeling is echt een topper die je op Tenerife kunt doen, maar ondaks de relatief korte afstand toch heel zwaar. Wandelstokken zijn echt aan te raden om je knieën wat te sparen tijdens deze zware afdaling.
De foto's zijn gemaakt met een GoPro camera.