LA ZARZA

Wandeling LP-05
☆☆☆☆☆  12km
Startplaats: Cultural Park La Zarza

Weelderige lauriervegetatie is troef in wat gezegd wordt als de mooiste kloof van het eiland. De wandeling start via de tunnel onder de weg om dan de kloof met enkele heel spectaculaire afdalingen in te duiken. Pas op want hier en daar kan het heel glibberig zijn.

De kloof zelf is een en al prachtige natuur met bizarre rotsformaties en watervalletjes.

BESCHRIJVING

De geel- en witte markeringen zijn soms niet altijd evengoed aangeduid en de GPS-ontvangst is niet altijd optimaal in de kloof. Uit de kloof gekomen loopt het pad aan de andere kant van de weg terug indien u voor de 8km kiest. Indien u echter voor de langere variant opteert vervolgt u na de kloof Magdalena een stukje de weg en volg dan de gemarkeerde wandeling Don Pedro en terug. De terugtocht is redelijk steil op sommige plaatsen maar is is zeker goed te doen. U geniet van enkele fantastische uitzichten op deze tocht. Deze tocht is een echte aanrader voor wie La Palma bezoekt.

Goed om weten: uit de kloof Magdelena gekomen is de terugweg minder duidelijk gemarkeerd. Blijf het pad bergopwaarts volgen tot op de snelweg LP-1 en sla rechts af richting het museum La Zarza.