Wandelen op La Gomera

DE PAREL VAN DE CANARISCHE EILANDEN

Het eiland La Gomera, met zijn smalle en diepe ravijnen, steile en ruige bergen, wordt doorkruist door een netwerk van paden. Deze paden zijn ook bekend als koninklijke paden of "Caminos Reales" , die door de bewoners van het eiland gebruikt werden tot het midden van de vorige eeuw.

Nuttige informatie

Omdat La Gomera heel moeilijk gebied qua transport werden deze paden gebruikt voor alle vervoer. Vooral paarden en ezels werden gebruikt om alle goederen van de ene naar de andere plaats te vervoeren.
Deze paden zijn vandaag de dag een godsgeschenk voor iedere wandelaar die van een beetje avontuur houdt.

Daarom heeft La Gomera vandaag de dag een bijzondere aantrekkingskracht van bezoekers die houden van rust en natuur. La Gomera biedt de wandelaar een variatie van landschappen en uitzichten die zijn naaste niet kent. Het ruigste eiland van de Canarische archipel doet u, ondanks zijn kleine omvang, telkens weer verbazen en verwonderen.

Wandelparadijs La Gomera

Wandelen kan een van de beste manieren zijn om te genieten van de natuur. En de wandelpaden van La Gomera zijn een van de beste manieren zijn om van een landschap vol contrasten te genieten: schaduwrijke bossen, schitterende kustpaden, scherpe rotswanden, barranco's of plekken met oerwoudkarakter.

Routes die de wandelaar door een unieke omgeving leiden waarvan het landschap radicaal verandert in enkele kilometer en zeker met veel hoogteverschillen, want vlaktes vindt je bijna nergens in La Gomera.

Wandelmogelijkheden

Wandelen in La Gomera is een ervaring die zowel fysiek als mentaal zeer, zeer ver leidt. Bovendien bieden de meerderheid van de parcours de garantie en de rust te weten dat ze werden ontworpen door professionals.

Ze zijn immers gehomologeerd en verhard en alle maatregelen werden genomen opdat ze geschikt zouden zijn voor wandelaars van alle niveaus.

La Gomera is in geen opzicht te vergelijken met andere Canarische eilanden zoals Tenerife of Gran Canaria.
Je vindt er geen winkelcentra, overvolle stranden en discotheken. La Gomera is genieten en tot jezelf komen en 's avonds gezellig gaan tafelen in een van de typische restaurantjes in een van de weinige toeristischte plaatsen zoals Valle Gran Rey.

Goed om weten

Indien U voor een strandvakantie en drukte kiest bent u beter af op een van de andere eilanden. La Gomera is er voor de mensen die de rust en de natuur opzoeken en waar u echt kan genieten van de stilte. Er is ook opvallend minder verkeer dan bv Tenerife.

Een huurauto is hier echt wel nodig als je een beetje van het eiland wil verkennen en op een vlotte manier van A naar B wenst te gaan. Gelukkig is een huurauto hier best betaalbaar. Ondanks de kleine omvang van het eiland ben je toch algauw een uur onderweg omdat ondanks de goede staat van de wegen er praktisch nergens een rechte weg is en alle wegen met veel ups en downs zijn.

Tenerife te Voet stelt een aantal GPS-wandelingen aan u voor die wij zelf in 2014, 2015 en 2016 gemaakt hebben. De keuze van wandelingen op La Gomera is groot, maar het is een goede en gevarieerde mix van tochten die je alle hoeken en kanten van dit wondermooie eiland laten zien

Tips om te verblijven

Je kunt op La Gomera verschillende manieren opteren voor een aangenaam verblijf. Verwacht op La Gomera geen grootschalige hotels. De meeste toeristen verblijven in kleinschalige hotels en pensions, bungalows of appartementen.
Een goede tip om te verblijven is Valle Gran Rey aan de zuid-westkant van het eiland. (vallei van de Grote Koning) Vanuit San Sebastian is het een uurtje rijden naar Valle Gran Rey.

Het langgerekte dal van Valle Gran Rey wordt omgeven door vrijwel loodrechte rotswanden. Met trots wordt het plaatsje door de lokale bevolking omschreven als het mooiste gedeelte van het eiland.
Langs de kust liggen enkele mooie stranden. De Playa del Inglès ligt beneden een indrukwekkende rotswand. Valle Gran Rey is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen van La Gomera.

Het is er vooral 's avonds bijzonder gezellig met vele leuke restaurantjes en waar nog geen massa-toerisme en all-in toestanden te vinden zijn wat de lokale economie ten goede komt!


Hoe er geraken?

Naar La Gomera vliegen gaat niet rechtstreeks vanuit België of Nederland. Via Tenerife-zuid kun je een regionale vlucht nemen naar La Gomera maar de luchthaven is kleinschalig.

Beter is in Los Christianos het veer te nemen. Het is een klein uurtje varen met Fred Olsen en iets meer dan een uur met Armas.

Indien we jullie een goede tip mogen geven: Huur een auto in Tenerife op de luchthaven en huur deze bij Cicar. Het is de enige verhuurmaatschappij die toelaat je auto op het veer mee te nemen omdat het een Canariche maatschappij is. Bovendien hanteren zij heel vriendelijke tarieven.

Reken voor een overtocht op circa €35pp per traject. De wagen neem je voo €10 extra mee wat een koopje is.
Het wagenverhuuraanbod op La Gomera is veel kleiner en indien je reeds in Tenerife huurt kun je je koffers meteen in je verhuurwagen kwijt want op de ferry moeten ze in een aparte laadwagen.

VOLG ONS OP FACEBOOK