FARO DE ANAGA - CHAMORGA

Wandeling AN-02
☆☆☆☆☆  9km
Startplaats: Chamorga

Deze rondwandeling dat continue stijgt en daalt doorkruist een prachtig gebied in de uithoek van Tenerife diep in het Anaga-gebergte.
Anaga is het meest noordoostelijke deel van Tenerife. Het bestaat uit steile bergen tot wel 1000 meter hoog, ruige kusten, diepe kloven, authentieke dorpen en groen, dichtbegroeid nevelwoud.

BESCHRIJVING

Niet voor niets is dit ca. 14.500 hectare grote gebied sinds 1987 beschermd. Centraal in het uiterste noordoosten ligt het gehuchtje Chamorga. Hier eindigt de weg over de kam van het Anaga-gebergte en starten diverse, vaak pittige, wandelingen.
Ook deze wandeling naar de faro de Anaga is best pittig. We starten in Chamorga om dan over de bergkam te wandelen en dan af te dalen tot Roque Bermejo, het kleine strandje waar warempel in de enkele huizen permanente bewoning is! Je hebt op deze tocht best geen last van hoogtevrees en de klim terug naar Chamorga is een kuitenbijter, maar wie ooit de moeite wil doen om tot hier te rijden (1u45 vanuit El Medano) moet deze prachtige wandeling zeker eens doen!