BEGELEIDE WANDELINGEN

MEE OP STAP?

Vanaf 2020 wordt er af en toe eens een wandeling onder begeleiding georganiseerd. Met een groep van maximum 30 wandelaars trekken we er met Tenerife te Voet op uit om de mooie hoekjes van Tenerife te gaan ontdekken. Er wordt dan meestal een bus ingelegd zodat het voor iedereeen makkelijk is. Het grote voordeeel van een bus is dat je op deze manier makkelijk wandelingen in lijn kunt maken. Dus bus zet ons dan af op punt A en komt de groep terug oppikken op punt B.

Wil je ook eens mee op stap? Dan moet je zeker lid worden van onze Facebookgroep Tenerife te Voet. Daar kan je alles volgen.

Vrijdag 6 Maart 2020

PR-TF 53 Erjos - Los silos

Door de Barranco de Cuevas Negras

Routebeschrijving

De route begint in Erjos (gemeente Los Silos). We steken de provinciale weg TF-82 over naar de Calle Las Cruces, draaien noordwaarts en laten over een veldweg de laatste huizen achter ons. De veldweg loopt langs de bedding in de kloof en voert na 3 km naar de Cuevas Negras, waar we bij de kruising met pad PR-TF 53.1 komen. 

Het pad gaat bijna recht door de bedding in het ravijn van El Saldo en brengt ons, via de Calle Susanna, naar Los Silos. We maken beneden aangekomen nog een ommtje via de Barranco de los Cochinos naar de trappenhal La Galleria om dan verder naar Los Silos te stappen.

Beginpunt: Erjos
Eindpunt: Los Silos
Status goedkeuring: Goedgekeurd
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Soort route: Van A naar B
Afstand: 8 km
Duur: 3 u
Hoogste punt: 1.000 m
Laagste punt: 105 m
Totale stijging in hoogtemeters: 48,87 m
Totale afdaling in hoogtemeters: 940,06 m

VOLG ONS OP FACEBOOK